20 januari 2022

WASBARE MAKE UP PADS GOED VOOR JE HUID EN HET MILIEU

2 min read
wasbare make up pads

Vaak sta je er niet eens bij stil wat je per jaar zoal in de vuilnisbak gooit. Een simpele rekensom kan helpen om je daar beter bewust van te worden en waar mogelijk voor alternatieven te kiezen. Stel: je draagt elke dag make-up en je hebt dagelijks twee wattenschijfjes nodig om je gezicht ‘s avonds weer proper te krijgen. Dan belanden dus elk jaar meer dan zevenhonderd wattenschijfjes van jou bij het vuilnis. Dat kan dus anders als je voortaan voor wasbare make up pads kiest.

wasbare make up pads

ZACHT VOOR DE HUID

En er is nog meer goed nieuws, want de herbruikbare make up verwijderaars zijn niet alleen zacht voor het milieu, maar ook heel lief voor jouw huid. Doordat de meeste van deze pads gemaakt zijn van een stof die nog milder is dan het katoenen watje, zijn ze namelijk uitermate geschikt om de toch wat gevoelige huid zoals de omgeving rond je ogen met zachtheid schoon te maken.

DUBBELE ZUINIGHEID

Minder wegwerpwatjes kopen, betekent ook minder geld uitgeven. De besparing gaat zelfs nog verder dan dat je voortaan geen wegwerpwatjes meer hoeft te kopen. Bij veel van de wasbare make up pads heb je immers geen reinigingsproduct meer nodig. Een beetje water op de pad en je veegt zo alle sporen van een dagje make-up van je gezicht. Nog een extra voordeel: door de wrijving van de stof op je huid verwijder je elke avond de dode huidcellen en zorg je dus dagelijks voor een zachte peeling voor het slapengaan. Je huid zal, alleen al door het verwijderen van je make-up frisser aan gaan voelen.

EEN SIMPEL WASJE VOLSTAAT

Hoe je de herbruikbare make up pads zelf weer schoon krijgt? Heel simpel. Je stopt ze in het bijgeleverde waszakje en ze gaan op 40 graden mee de machine in om er als nel helemaal schoon en klaar voor hergebruik weer uit te komen.

EEN EXTRA PEELING

Een weetje waar je huid en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *