20 januari 2022

Voor ieder project een geschikte koepel

2 min read
Lichtkoepels

Heb je een strakke uitbouw en wil je die ook voorzien van lichtkoepels dan is de vlakke koepel met glas zeer geschikt. Deze koepel is zeer strak van uiterlijk en doet ook zijn werk op het gebied van de isolatie voor zowel warmte als geluid. Naar wens kun je hem in een handmatige uitvoering kiezen of elektrisch zodat je de koepel elektrisch open en dicht kunt doen. Zonwering is voor de koepel totaal geen probleem, waar je bij andere koepels beperkt bent heb je hierbij een ruim assortiment zonwering voor zowel buiten als binnen.

Diverse modellen

Enorme keus aan afmetingen

Weet je nog niet welke maat lichtkoepels je moet hanteren voor je dak heb je met de vlakke koepel een redelijk grote keus. In maar liefst elf formaten is de koepel beschikbaar, een geschikte maat vinden is dus niet zo moeilijk. Je dient er wel op te letten dat de maten anders zijn ingedeeld dan bij een normale koepel. Drie dubbel glas zal ervoor zorgen dat de isolatie uitstekend is, als dit nog niet genoeg is dan is er nog vier dubbel glas wat nog beter isoleert. 

Top kwaliteit

Uitvoering met een opstaande rand

Lichtkoepels van bouw-handel.nl zijn afgewerkt met vlak glas aan de bovenzijde, zijn er in een uitvoering met een opstaande rand van 15 cm. In de meeste gevallen is de opstaande rand in een witte kleur uitgevoerd. Is je dak meer dan 15 graden hellend dan kan deze koepel er niet op worden gemonteerd, voor een perfecte waterafvoer moet het dak tussen de minimaal 2 en maximaal 15 graden hellend zijn.