20 januari 2022

Vijgenboom

2 min read

Een vijgenboom is een boom die bewonderd wordt door haar buitengewone vrucht. De boom staat gekenmerkt door de lekkere zoete vijgen die daaruit voortkomen. Naast het feit dat er een lekkere zoete vrucht uit voort komt, beschikken deze vijgen ook over een geweldige bron van vezels. Dit zorgt er ook nog eens voor dat het een boost geeft aan de gezondheid. Mensen nemen vijgen in om hun gezondheid optimaal te houden, maar gebruiken het ook bijvoorbeeld om jam mee te maken.

Maar voordat we verder gaan zullen we eerst een kijkje nemen in hoe deze prachtige boom zich voortplant.

Basisinformatie over de Vijgenboom

De vijgenbomen komen oorspronkelijk uit het westelijke Azië. Momenteel groeien deze bomen ook veel in Zuid Europese landen. Een vijgenboom groeit pas goed als er sprake is van een tropisch klimaat. Hierbij is een hoge mate van blootstelling aan de zon een norm. Door de lichte winter zijn deze bomen tegenwoordig ook te vinden in Nederland en België.   Als u de boom buiten wilt planten kunt u hem het beste naast een muur of een steen planten. De reden hiervoor is dat uw vijgenboom de juiste belichting krijgt zonder al te veel zonlicht.

Hoe de vijgenboom te onderhouden

Het allerbelangrijkste is om de vijgenboom te voorzien van voldoende water. Wanneer de vijgen in zandgrond worden geplant, dient u rekening te houden dat er waarschijnlijk jaarlijks bemest moet worden. Ook moeten andere planten die omringt worden door de vijgenboom bemest worden. Daarnaast is het belangrijk om de takken die aangeroeid zijn te verwijderen. Als er uitlopers aan de vijg groeien, moeten deze ook worden verwijderd. Dit help uw boom om meer energie te steken in het resterende fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *