20 januari 2022

Linkbuilding uitbesteden? Hier moet je op letten

2 min read

Veel bedrijven werken tegenwoordig met SEO om hun eigen bedrijf te promoten om hoger te belanden in de lijst zoekresultaten van Google of andere zoekmachines. Dit besteden ze dan ook altijd uit. Iets anders waar ze mee bezig zijn, is linkbuilding. Ook daarbij is te adviseren: ga linkbuilding uitbesteden. Je kan dit namelijk lastig zelf doen, als je ook nog een hele inhoudelijke bedrijfsvoering ernaast hebt. Focus je dus op hetgeen jouw specialisme is, en huur een SEO specialist in verband met linkbuilding uitbesteden.

Research doen

Met het oog op linkbuilding uitbesteden is het aan te raden om alvast wat research te doen. Zoek dus op wat linkbuilding ongeveer inhoudt en welke stappen daarbij komen kijken. Ook is het handig om alvast op te zoeken wat de gemiddelde prijzen daaromtrent zijn. Zo weet je wat je kan verwachten qua kosten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. JE wil immers het scenario voorkomen waarin je, verleid door SEO resultaten, op de eerste link klikt voor een SEO en Linkbuilding expert die misschien wel veel te veel geld vraagt terwijl het ook goedkoper kan.

Kwaliteit

Maar natuurlijk is naast prijs ook kwaliteit belangrijk. Linkbuilding kan best ingewikkeld zijn, en fouten zijn snel gemaakt. Dan kan je wel denken ik wil mijn linkbuilding uitbesteden op een zo goedkoop mogelijke manier, maar dan heb je er uiteindelijk heel weinig aan. Een aantal criteria om op te letten bij het uitzoeken van een gepaste linkBuilding specialist is bijvoorbeeld de tijd die ze nemen om contact met je op te nemen. Behalve deze communicatie is het ook belangrijk in hoeverre de rapporten die zij opstellen zijn afgesteld op de situatie en doelen van jouw bedrijf in het bijzonder. Tot slot is het ook belangrijk dat ze luisteren naar jouw wensen met betrekking tot de zoektermen en de manier waarop je je wil onderscheiden van concurrenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *