20 januari 2022

Is beleggen in CFD’s iets voor jou?

2 min read

Op ons blog vind je informatie over allerlei verschillende onderwerpen. Ditmaal zullen we het over investeren in CFD’s hebben. Wil je beleggen, dan is het geen slecht idee om ook eens na te gaan of CFD trading niets voor jou is. Wanneer je goed bent in beleggen, kan dit je veel geld opleveren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun geld te beleggen in plaats van te besparen. Met de huidige rentepercentages is het namelijk niet interessant om je geld op de bank te bewaren. Ben je benieuwd naar CFD’s? In dit artikel vertellen we je precies wat een CFD is en wat de voordelen van deze vorm van beleggen zijn. Zo weet je na het lezen van dit artikel of CFD trading ook voor jou is weggelegd.

CFD staat voor Contract for Difference

CFD betekenis? CFD staat voor Contract for Difference. In feite is het niets anders dan een contract tussen de koper en de verkoper, waarbij verkopers het verschil (difference) betalen tussen de waarde van het onderliggende product bij de aan- en verkoop.

Bij een negatief verschil betaalt de koper aan de verkoper

Is er sprake van een negatief verschil, dan betaalt de koper aan de verkoper. CFD’s worden ook wel financiële derivaten genoemd. Kies je voor CFD trading, dan kun je als belegger prima inspelen op stijgende en dalende koersen. In jargon wordt dit wel long gaan en short gaan genoemd. Je kunt met CFD’s beleggen met meerdere onderliggende waarden in de vorm van bijvoorbeeld aandelen, indices, grondstoffen en ook buitenlandse valuta. Het is wel goed om te weten dat wanneer je gaat handelen in CFD’s je in geen enkel geval eigenaar wordt van de onderliggende waarde.

Handel tussen individuele beleggers en CFD aanbieders

Er kan wat CFD Trading betreft gehandeld worden tussen individuele beleggers en CFD aanbieders. Er zijn geen standaard contracten en elke individuele aanbieder bepaalt helemaal zelf de voorwaarden. CFD’s kun je omschrijven als hefboomproducten. Er wordt dus gehandeld met een marge. Je hoeft als belegger niet de gehele onderliggende waarde te financieren, maar slechts een klein deel daarvan. De margin, want zo wordt dit benoemd, wordt op een beleggingsrekening gestort. De aanbieder van het CFD contract mag zich indien de koers van de onderliggende waarde zich ongunstig ontwikkelt, het geld toe-eigenen.

Lijkt CFD trading jou wel iets?

Na het lezen van dit artikel heb je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden. Nu kun je zelf beslissen of CFD trading iets voor jou is of niet. Houd er wel rekening mee dat je door geld te beleggen ook altijd een risico neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *