20 januari 2022

Het uitbesteden van printplaat assemblage

1 min read
printplaat assemblage

In erg veel producten worden printplaten gebruikt. Vrijwel elk elektronisch apparaat heeft één of meerdere printplaten nodig. Grote machines hebben vaak veel grote printplaten. Wanneer je als bedrijf geregeld te maken hebt met printplaten, kan het een goede zet zijn om de printplaat assemblage uit te besteden. Dit omdat het vaak buiten een productieproces valt en hierdoor extra tijd kost. Op kostenbasis kan het daarom lonen. 

printplaat assemblage

Niet elke assemblage is hetzelfde

Doordat printplaten in vrijwel elk apparaat zitten verwerkt, verschilt de complexiteit ervan enorm. Zo heeft het ene apparaat meer onderdelen nodig dan de ander. Echter is een printplaat wel van groot belang. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de printplaat assemblage zorgvuldig gebeurd. De assemblage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De methode die erg vaak wordt gebruikt is de SDM placement. De tweede methode die veel wordt toegepast, is de THT Assemblage. 

De werkwijze is belangrijk

Ondanks dat er twee methodes zijn die kunnen worden toegepast, zijn er ook veel aspecten die overeenkomen. Zo dien je bij beide methodes veel geduld te hebben. Daarnaast is het een precisiewerk en is het niet voor iedereen weggelegd.