20 januari 2022

Gebruik je bedrijfspand zo efficiënt mogelijk: de entresolvloer

2 min read

The metal staircase on the mezzanine floor. Multilevel shelving system.

Opslagplaatsen of werkplaatsen zijn vaak vrij hoog. Het grootste gedeelte van de activiteiten speelt zich echter af op de vloer. Dit maakt dat het bovenste gedeelte van het pand vaak een lege (lees: verloren) ruimte is. Bedenk dat je industriezones per vierkante meter heel hoge prijzen betaalt. Bij elke vierkante meter die je extra creëert, bespaar je dan ook veel geld. Een ideaal en efficiënt middel om de ruimte in je bedrijfspand maximaal te gebruiken is de entresolvloer. Het is een ‘zwevend’ platform dat op een eenvoudige manier een tweede verdieping in een grote ruimte creëert. Met andere woorden: je verdubbelt hiermee gewoon je beschikbare werkoppervlakte.

Efficiënter werken met een mezzaninevloer

Misschien is je bedrijf snel uitgegroeid, heb je ruimte te kort en denk je aan verhuizen? Dit brengt heel wat kosten met zich mee en misschien hoeft dit niet onmiddellijk. Er bestaan alternatieven! Een tussenvloer, ook wel bordes of tussenvloer genoemd creëert veel meer ruimte dan je voor ogen had met je bedrijfspand. En het kan in vele gevallen er ook voor zorgen dat je efficiënter werkt. Als je bijvoorbeeld je tussenvloer gebruikt om je voorraad te stockeren daar waar je hem het meest nodig hebt, dan bespaart het jou veel heen en weer geloop. Of je richt er als bedrijfsleider of teamleader je kantoor in zodat je altijd dicht bij je medewerkers bent. De mogelijkheden van tussenvloeren zijn eindeloos.

Tussenvloeren volgens jouw eisen

Een mezzaninevloer is zeer flexibel. Het is zeer snel opgebouwd, maar ook even snel terug afgebroken wanneer je hem ergens anders wilt installeren. De afmetingen zijn zo variabel dat je op maat van jouw behoeften een tussenvloer kunt installeren. Voor de vloer heb je keuze tussen hout, kunststof of roosters. De trappen plaats je waar je wilt en hebben de helling die jij verkiest. Bij alle tussenvloeren zijn er standaard leuningen voorzien die beantwoorden aan de Europese veiligheidsnormen. Je mezzaninevloer is perfect te combineren met legbordstellingen, palletstellingen of grootvakstellingen. Zo kun je je zoldervloer volledig integreren in je werkplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *