20 januari 2022

Een motorverzekering afsluiten in Nederland: hoe zit dat?

2 min read

Je staat op het punt om een motor aan te schaffen maar je weet niet precies hoe het werkt met verzekeren. Je bent dan zeker niet de enige die niet weet hoe dit werkt. Veel motorrijders hebben hier vragen over en het is goed dat je weet hoe dit werkt. Daarom leggen wij je in deze blog uit wat voor verzekeringen je verplicht moet afsluiten en wat verschillen zijn tussen de verschillende soorten verzekeringen.

Is het verzekeren van mijn motor verplicht?

Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Een WA verzekering is in Nederland verplicht voor iedereen omdat schade nou eenmaal snel is gemaakt. Een WA verzekering dekt alleen de schade die je aandient bij de tegenpartij. Hierdoor hoeft geen een Nederlandse motorrijder op te draaien voor schade die door iemand anders is veroorzaakt. Zonder WA-verzekering mag je dus niet de weg op.

WA of All risk?

Wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten moet je kiezen tussen een WA of all risk verzekering. De naam van de all risk verzekering zegt het eigenlijk al: je bent voor alle risico’s verzekerd. Zie hieronder een overzicht van waar je allemaal voor bent verzekerd met een all risk motorverzekering. Neem deze punten goed in je op en ga dan na of je het het waard vindt om all risk te verzekeren.

-Schade die je aan anderen toebrengt

-Schade die je aan je eigen motor heeft toegebracht

-Schade opgelopen terwijl je motor geparkeerd stond

-Schade opgelopen door natuurgeweld

-Schade opgelopen door een botsing met dieren

-Schade door diefstal/oplichting/verduistering van je motor

-Kosten voor vervangend vervoer als dat nodig is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *