20 januari 2022

Een goede planning is essentieel

2 min read

Een goede planning binnen een bedrijf is erg belangrijk. Het maakt niet uit in wat voor sector jij werkzaam bent of wat voor bedrijf jij hebt. Maar een planning is essentieel. Zowel privé als werk is een goede planning goed om te hebben. Vooral omdat je dan ook weet waar je aan toe bent. Zo is het natuurlijk ook goed om programma's binnen je bedrijf te hebben die alles goed laat verlopen. Je hebt hier natuurlijk verschillende programma's voor. Maar je moet vooral ook kijken naar wat er voor jou goed werkt en handig is. Want anders kom je alsnog niet verder als je het geen fijn programma vindt en het niet helemaal aansluit bij de mensen die ermee moeten werken. Dat is namelijk best wel belangrijk uiteraard.

 

Verschillende programma's

We weten allemaal dat er verschillende programma's zijn waarmee je kan werken zodat jouw bedrijf goed op rolletjes loopt. Zo kan je gemakkelijk agenda's aan elkaar koppelen maar kan je ook heel gemakkelijk zorgen dat iedereen bij elkaar in de mail kan zodat wanneer iemand op vakantie is je niet snel iets mist uiteraard.

 

Maar wanneer je net wat technischer gaat kijken dan kom je bij ERP productie uit. Maar wat is dat ERP productie eigenlijk? ERP, ook wel Enterprise resource planning genoemd, is een computerprogramma wat binnen jouw organisatie steunt biedt voor alle processen die er gaande zijn. Dus eigenlijk aan het hele logistieke stuk moet je denken. Daar helpt dit programma bij. En wil jij nou een gestroomlijnd bedrijf hebben? Dan is dit uiteraard een punt waar je naar kan kijken om dat te verwezenlijken.

 

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn met een programma. Er zitten namelijk ook voor- en nadelen aan het programma. Zo is natuurlijk het voordeel, wat eigenlijk het bijna perfect maakt, dat dit programma er voor zorgt dat veel afdelingen met elkaar verbonden zijn. Zo zorgt ERP ervoor dat jouw bedrijfsprocessen, waaronder bijvoorbeeld jouw voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek aan elkaar verbonden zijn. Zo kan het gehele bedrijf voorzien worden van de juiste informatie en weet iedereen wat er op voorraad is en wat er eventueel besteld moet worden of waar naar gekeken moet worden. Beter kan het toch bijna niet? Maar daar hebben we altijd nog wel een nadeel wat je toch even aan het denken zet. Zo is het namelijk dat een ERP systeem best wel pittig prijzig is. Want wil je dit aanschaffen dan moet het systeem en software aangepast worden zodat het programma goed kan draaien. Maar dit is natuurlijk stof om over na te denken.