2 december 2021

Administratieve cursussen

2 min read

De opleiding tot administratief medewerker neemt een centrale plaats in tussen de administratieve cursussen van Fabius Opleidingen. De opleiding leert je alle basiskennis op MBO niveau voor een administratieve baan bij een bedrijf of ander type organisatie. Administratieve cursussen zijn erg populair en er is ook veel werk voor administratief medewerkers. Dat is logisch, want de banen die je met deze opleidingen kunt krijgen zijn afwisselend en vaak erg uitdagend. Je hebt te maken met diverse soorten werkzaamheden en met allerlei mensen, zowel van binnen als buiten je eigen organisatie.

Wat leer je in administratieve cursussen?

Administratieve cursussen hebben bij sommige mensen een wat saai en stoffig imago, maar dat is totaal onterecht. Als administratief medewerker heb je een dynamische baan. Je kunt telefoontjes beantwoorden, dossiers bijhouden, afspraken maken, bijeenkomsten plannen, e-mails afhandelen, brieven maken, post verwerken, etc. Meestal doe je die werkzaamheden samen met een team van collega’s. Het leukste is, dat er een prettige sfeer ontstaat, zodat je met plezier naar het werk gaat. Zoals je ziet, kom je na administratieve cursussen dus niet in een stoffige omgeving terecht. Een administratieve functie kent vele uitdagingen en je kunt er goed mee verdienen.

Kenmerken van administratieve cursussen

Het fijne van administratieve cursussen is, dat die zorgen voor een brede opleiding, waarmee je op vele plekken terecht kunt. Door de sterke praktijkgerichtheid ben je meteen na de cursus klaar om ergens aan het werk te gaan. Deze cursussen sluiten exact aan bij de wensen van de werkgevers. Maar als je nog verder wilt leren kan dat ook, want er zijn allerlei specialisaties mogelijk. De cursus tot administratief medewerker duurt bij Fabius Opleidingen, de marktleider in Nederland, 30 weken. In die periode heb je één dagdeel per week les. Ruim 90 procent van de cursisten slaagt voor de opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *